Mataró 48 hores Open Puig i Cadafalch

10a edició 48 HORES OPEN Puig i Cadafalch, 2020

“Celebrem el Patrimoni de Mataró”

Núria Moreno Romero
Regidora d’Urbanisme i Promoció de Ciutat i Comerç

Aquest any hauríem volgut tornar a programar nous recorreguts de visita per la ciutat i passejar amb tots vosaltres fent noves descobertes al patrimoni de Mataró. També, i de manera especial, volíem festejar plegats i com cal haver arribat a la desena edició de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch, un conjunt d’activitats que des de l’Ajuntament de Mataró i el Consell del Patrimoni endegàvem el 2011 amb l’objectiu d’experimentar,en pròpia persona i de forma gratuïta, l’arquitectura i el patrimoni de Mataró, reivindicant la figura i l’obra de l’il·lustre arquitecte mataroní i defensor del patrimoni Josep Puig i Cadafalch.

Enguany, però, això no ha estat possible. L’actual situació de pandèmia i l’obligat compliment dels protocols sanitaris ens han forçat a reformular el contingut i els formats característics de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch (visites guiades a diferents indrets patrimonials, conferències, xerrades…). L’alternativa era ajornar-ho tot, una opció que no hem volgut adoptar i per això, en aquesta edició, excepcionalment, abandonem el caràcter presencial propi de l’activitat per adoptar un format només audiovisual i telemàtic.

Des d’aquest nou mode de relació amb vosaltres, la 10a edició de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch i com “Celebrar el Patrimoni de Mataró” (així hem titulat l’edició d’aquest any) s’ha concebut i concretat en dues activitats específiques:

  • realitzant un vídeo divulgatiu (titulat, també, “Celebrem el Patrimoni de Mataró”) on experts i ciutadans recomanen la visita d’indrets concrets del patrimoni de la ciutat per mostrar-ne la seva riquesa i diversitat, una producció realitzada per Mataró Audiovisual que és accessible des d’aquesta mateixa pàgina web i que es defineix com la pestanya temàtica de la 10a edició
  • modernitzant i millorant la presentació i els continguts del web 48 Hores Open Puig i Cadafalch (fins ara, 19 itineraris i 214 fitxes patrimonials), resolent, alhora, algunes limitacions tècniques que presentava i fent-lo més còmode i assequible a les diferents plataformes de consulta.

Mentre esperem amb ànsia tornar a millors temps, us convidem a participar en aquesta edició especial de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch i a brindar amb nosaltres pel Patrimoni de Mataró. Per molts anys!

Celebrem el patrimoni de Mataró

Organització i coordinació: Mariona Gallifa, Carles Marfà i Arnau Tubert, Secció de Paisatge Urbà i Patrimoni [Direcció d’Urbanisme] de l’Ajuntament de Mataró

Disseny gràfic 48 Hores Open Puig i Cadafalch 2020: Sara Sànchez i Riera.

Vídeo: producció de Mataró Audiovisual